Wegenbouw

Straatwerk

We hebben vijf straatmakerploegen in dienst die voorzien zijn van complete uitrustingen om te komen tot kwalitatief uitstekend werk. We hebben in 2018 het erkenning certificaat van het SEB behaald, waarmee we ook door externe auditeurs worden beoordeeld op de kwaliteit van het werk. Tevens hebben we materieel in het bezit waarmee we alle voorkomende bestratingswerkzaamheden machinaal kunnen uitvoeren, zoals een mobiele graafmachine met een vacuüm systeem met alle voorkomende zuignappen en een pleinenlegger welke hydraulisch verstelbaar is tussen een breedte van 4,00 tot 8,00 meter.
Voor de continuïteit van het bedrijf hebben we ons aangesloten bij InfraVak, een scholingsinstituut voor aankomende grondwerkers en straatmakers.

Asfalteren

We zijn mede aandeelhouder van Asfalt Verwerking Noord bv.. Dit bedrijf is in het bezit van asfaltverwerkingsmachines van klein tot groot; 1 fietspadmachine en 3 grote machines met afwerkbalken van 1,70 m, 2,50 m en 3,00 m breed. Voor de verdichting van het asfalt hebben we 4 kleine walsen, 2 tandemwalsen, een bandenwals en een statische wals. De kleeflagen worden aangebracht door 1 grote kleefauto en een bus met kleefbalk. Onze asfaltploegen staan bekend om het leveren van kwaliteit en grote flexibiliteit wat betreft inzetbaarheid.

Halfverharding

Met de bovengenoemde asfaltmachines kunnen we ook halfverhardingen aanbrengen. Deze verhardingen worden gemaakt van verschillende splitsoorten met allerlei kleuren. Het nieuwste materiaal op dit gebied is Gravilyn. Dit is een halfverharding waar een biobased bindmiddel aan is toegevoegd; het Lynpave, een bindmiddel gemaakt van lijnzaadolie. Dit bindmiddel zorgt ervoor dat de splitlaag niet “verpapt”, doordat er geen water wordt opgenomen in het materiaal. Op plekken waar we dit niet met het grotere materieel kunnen aanbrengen, werken we met minishovels en minikranen.

Betonverharding

Wij hebben ervaring met het aanbrengen van betonverhardingen voor fietspaden, rijbanen, bushaltes, rammelstroken en verkeersgeleiders. Een betonverharding heeft als groot voordeel dat het bestand is tegen een hoge druksterkte. Bij het aanbrengen van grote hoeveelheden in het werk gestort beton, werken wij vaak samen met gekwalificeerde onderaannemers om kwalitatief hoogstaand werk af te leveren.