Over ons

Wij zijn Fuhler Wegenbouw

Fuhler wegenbouw

Familiebedrijf in wegenbouw & zandwinning

Fuhler Wegenbouw is een familiebedrijf dat actief is in:

  • Wegenbouw: bovengrondse infra als elementenverhardingen en asfalt maar ook ondergrondse infra als regenwater- en vuilwater riool, zowel in nieuwbouw als onderhoud.
  • Grondverzet met eigen machines.
  • Zandwinning.
  • Ontwerp en realisatie GWW projecten.

De werkzaamheden worden aangestuurd vanuit de vestiging te Emmen. en worden voornamelijk uitgevoerd in het Noord Oosten van de provincies Drenthe en Groningen. Onze opdrachtgevers zijn overheden als provincies en gemeenten maar ook semi overheid en Burgerlijke & Utiliteitsbouw bedrijven. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor particuliere opdrachtgevers en woningstichtingen.

Verder zijn we op allerlei wijzen actief binnen de branche vereniging Koninklijke Bouwend Nederland. Zowel in het Noorden als landelijk nemen we deel in commissies en overleg structuren. We vinden het belangrijk om onze stem te laten horen bij beslissingen die worden genomen binnen ons vakgebied.

Geschiedenis

Sterk sinds 1938

De activiteiten van Geert Fuhler, omstreeks 1938, vormden de basis voor het bedrijf. Wat begin vorige eeuw startte met het aannemen van bestrating werken en transport, werd voortgezet door zijn zoons. Gebroeders Fuhler groeide uit tot een bedrijf dat zich specialiseerde in wegenbouw, rioleringen, zandwinning en transport. Door zoon Grads Fuhler is het GWW-aannemingsbedrijf tot de kern van onze huidige organisatie gemaakt. Onder zijn leiding werden deze activiteiten verder uitgebouwd met onder andere samenwerkingen in een asfalt verwerking set en een zandwinning in Duitsland. Inmiddels wordt het familiebedrijf voortgezet door de derde generatie.